Informare privind confidențialitatea

NOTIFICARE DE INFORMARE CU PRIVIRE LA PROTECȚIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Ultima actualizare: 03/07/2023

NOTIFICARE DE INFORMARE ca urmare a prevederilor Articolului 13 din Regulamentul UE nr. 2016/679

Compania Hachette Fascicoli s.r.l., cu sediul înregistrat la adresa Via Melchiorre Gioia 61, Milano (MI), Cod poștal 20124, este un operator, conform definiției din Articolul 4 al Regulamentului UE nr. 2016/679 în legătură cu datele dumneavoastră cu caracter personal colectate și prelucrate pe site-ul [hachette.ro] gestionat de Hachette Fascicoli s.r.l. („Site-ul web”).

Ca urmare a prevederilor Articolelor 13 și 14 din Regulamentul UE nr. 2016/679 cu privire la protecția datelor cu caracter personal, scopul acestei Note de informare este să ofere într-un mod clar și ușor de înțeles toate informațiile privind prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal.

În scopul asigurării respectării legii aplicabile, Hachette Fascicoli s.r.l. a desemnat un responsabil pentru protecția datelor, care poate fi contactat la următoarea adresă de e-mail: dpo@hachette-fascicoli.it

Dacă aveți nevoie de informații suplimentare despre colectarea și prelucrarea datelor dvs. personale, vă rugăm să ne scrieți la următoarea adresă de e-mail: dpo@hachette-fascicoli.it

1. Date cu caracter personal supuse prelucrării

Prelucrarea datelor cu caracter personal se referă la orice activitate sau set de activități al căror obiect îl reprezintă datele personale divulgate de către dvs., de exemplu colectarea, înregistrarea, sortarea, arhivarea, prelucrarea, modificarea, selectarea, extragerea, compararea, utilizarea, combinarea, blocarea, divulgarea, distribuirea, ștergerea sau distrugerea. 

Prelucrarea datelor cu caracter personal va fi făcută în principal prin mijloace electronice, dar și prin mijloace automate, prin echipamentele de prelucrare a datelor adecvate pentru asigurarea securității și confidențialității lor.

Datele colectate vor fi date de navigare pe internet colectate automat când ne vizitați Site-ul web, respectiv adresă IP, ordine cronologică a navigării, tip de browser, vizualizări ale paginilor, ID-uri unice și informații despre preferințe.

Aceste date cu caracter personal sunt colectate și prelucrate doar pentru scopurile de mai jos.

2. Cadrul legal pentru prelucrarea datelor personale și scopul acesteia

Datele dvs. personale vor fi prelucrate în scopul unic ca Hachette Fascicoli s.r.l. să poată promova produsele prezentate pe Site-ul web, să asigure funcționarea Site-ului web și să vă ofere acces la acesta.

În mod special:

-    administrarea și operarea Site-ului web în scopul de a vă oferi informații cu privire la produsele prezentate pe Site-ul web. Această activitate de prelucrare a datelor se va realiza în temeiul contractului încheiat între dvs. și Hachette Fascicoli s.r.l.

-    înțelegerea modului în care dumneavoastră interacționați cu Site-ul web pentru a îmbunătății designul, aspectul și funcționalitățile Site-ului web. Această activitate de prelucrare a datelor se va realiza în temeiul interesului nostru legitim de a îmbunătății Site-ul web.

-    realizarea de activități de cercetare de piață în vederea promovării produselor prezentate pe Site-ul web. Această activitate de prelucrare a datelor se va realiza în temeiul interesului nostru legitim de a îmbunătăți promovarea produsele prezentate pe Site-ul web.

-    profilare cu privire la comportamentul dvs. online  în scop de marketing. Această activitate de prelucrare a datelor se va realiza în temeiul consimțământului dvs.,  daca se dorește prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal în acest scop, veți primi mereu o solicitare de a vă da acordul explicit în acest sens;

-  prelucrarea datelor dvs. personale este de asemenea voluntară astfel încât să vă putem trimite întrebări privind cercetările de piață și să vă analizăm preferințele, pentru a efectua o examinare mai aprofundată a nivelului dvs. de satisfacție. Daca se dorește prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal în acest scop, veți primi mereu o solicitare de a vă da acordul explicit în acest sens.

3. Divulgarea datelor dvs. personale către împuterniciți

Datele dvs. personale pot să le fie divulgate în cadrul scopurilor sus-menționate companiilor desemnate de Hachette Fascicoli s.r.l. drept împuternicite pentru prelucrarea datelor dvs., care vor oferi servicii suplimentare și adiacente axate pe promovarea produselor prezentate pe Site-ul web dar și companiilor sau altor părți cu competență relevantă care oferă servicii de consultanță și asistență pentru Hachette Fascicoli s.r.l..

În plus, datele dvs. personale pot fi divulgate:

-    anumitor angajați și colaboratori externi ai Hachette Fascicoli s.r.l. în cadrul autorizației lor de a gestiona o relație comercială pe care o au cu dvs.;

-    oricărei autorități judecătorești sau administrative care le solicită dacă suntem convinși că divulgarea este necesară (i) în virtutea legii sau altor reglementări legale (ii) pentru a ne exercita, determina sau proteja drepturile legale și (iii) pentru a vă proteja interesele de bază sau interesele oricărei alte părți.

Puteți cere de la compania noastră să vi se trimită o listă completă a împuterniciților pentru prelucrarea datelor la adresa de e-mail: dpo@hachette-fascicoli.it

4. Linkuri către site-urile web terțe și folosirea rețelelor sociale 

Utilizatorii trebuie să rețină că Site-ul web al Hachette Fascicoli s.r.l. conține linkuri către alte site-uri web neacoperite de această Notă de informare. De asemenea, vizitatorii acelor site-uri web pot fi redirecționați așadar către site-uri terțe pentru informații suplimentare, precum informații despre serviciile furnizorilor sau altor parteneri de afaceri. Hachette Fascicoli s.r.l. le reamintește așadar utilizatorilor că nu oferă garanție de niciun fel pentru modul în care datele personale ale clienților vor fi stocate sau prelucrate de site-urile web terțe. Prin urmare, vă recomandăm să citiți Nota de informare a fiecărui site web terț care este legat de hachette.ro și să înțelegeți corespunzător prelucrarea datelor dvs. personale pe aceste site-uri.

Hachette Fascicoli s.r.l. poate să furnizeze linkuri către alte platforme de rețele sociale care apoi redirecționează clienții către serverele instalate de terți sau de entități asupra cărora nu are control. Cu această ocazie, Hachette Fascicoli s.r.l. le amintește utilizatorilor că nu are statutul unui agent al lor și nici nu este răspunzătoare pentru precizia sau corectitudinea informațiilor oferite de asemenea site-uri. În consecință, linkurile către site-urile web terțe nu pot fi considerate drept o confirmare a calității produselor sau serviciilor terților ori entităților de către Hachette Fascicoli s.r.l. sau terți. Hachette Fascicoli s.r.l. nu oferă nicio garanție de vreun fel pentru prelucrarea sau arhivarea datelor cu caracter personal ale utilizatorilor efectuate de site-urile web terțe sau ale entităților. Prin urmare, le recomandăm utilizatorilor Site-ului nostru web ca, pentru a dobândi o cunoaștere aprofundată a practicilor referitoare la prelucrarea datelor lor personale, să se familiarizeze adecvat cu metoda de protecție a datelor personale aplicată de site-urile web ale terților sau entităților la care este legat Site-ul web al Hachette Fascicoli s.r.l.

5. Păstrarea datelor personale

Datele dvs. personale vor fi prelucrate pe toată durata necesară în vederea îndeplinirii scopurilor menționate la punctul 2, de mai susși după aceea, pentru a respecta obligațiile statutare aplicabile.

În ceea ce privește cercetările de piață, datele dvs. personale vor fi păstrate pentru o perioadă de maximum doi ani după ce au fost colectate  sau vor fi șterse în baza cererii dvs., care poate fi trimisă oricând.

6. Drepturi privind datele

În ceea ce privește prelucrarea datelor dvs. personale, vă informăm că puteți să vă exercitați următoarele drepturi:

-    dreptul de a vă accesa datele personale, în conformitate cu prevederile Articolului 15 din Regulamentul UE nr. 679/2016;

-    dreptul de a face rectificări, în conformitate cu prevederile Articolului 16 din Regulamentul UE nr. 679/2016;

-    dreptul la ștergere („dreptul de a fi uitați”), în conformitate cu prevederile Articolului 17 din Regulamentul UE nr. 679/2016;

-    dreptul de a restricționa prelucrarea, în conformitate cu prevederile Articolului 18 din Regulamentul UE nr. 679/2016;

-    dreptul la portabilitatea datelor, în conformitate cu prevederile Articolului 20 din Regulamentul UE nr. 679/2016, ceea ce înseamnă dreptul de a primi datele personale care vă privesc și pe care le-ați furnizat unui operator într-un format structurat, folosit în mod obișnuit și care poate fi citit de computere, iar dvs. aveți voie să transmiteți aceste date altui operator.

-    dreptul de a obiecta, în conformitate cu prevederile Articolului 21 din Regulamentul UE nr. 679/2016;

-    dreptul de a vă retrage consimțământul, în conformitate cu prevederile Articolului 7 (3) din Regulamentul UE nr. 679/2016, atunci când activitatea de prelucrare a datelor desfășurată de Hachette Fascicoli s.r.l. are  loc în temeiul consimțământului dvs.;

-    dreptul de a depune o plângere la o autoritate de supraveghere, în conformitate cu prevederile Articolului 77 din Regulamentul UE nr. 679/2016.

7. Transferul datelor personale

Sediul înregistrat al Hachette Fascicoli s.r.l. se află în Italia, iar datele dvs. personale pot fi prelucrate și arhivate în Uniunea Europeană inclusiv datorită faptului că biroul înregistrat al companiei principale din grupul din care Hachette Fascicoli s.r.l. face parte se află în Franța.

8. Actualizarea Notificării de informare

Această Notificare de informare poate fi folosită din data publicării sale online, indicată în text.

Hachette Fascicoli s.r.l. poate actualiza regulat această Notificare de informare, ca urmare a amendamentelor făcute la legile sau legislația privitoare la protecția datelor cu caracter personal. În orice caz, Hachette Fascicoli s.r.l. își va informa clienții cu privire la actualizarea acestei Notificări de informare imediat ce este afișată pe site-ul web al companiei dacă actualizarea este importantă. Hachette Fascicoli s.r.l. va cere consimțământul în prealabil pentru orice schimbare a acestei Notificări de informare dacă se cere de regulamentele aplicabile.

Data ultimei actualizări a acestei Notificări de informare este disponibilă în căsuța Ultima actualizare.