Hachette și mediul înconjurător

Bunele practici ale Hachette pentru protecția mediului

Reducerea impactului asupra mediului a proceselor noastre de producție reprezintă un angajament esențial pentru noi. Sustenabilitatea nu este doar o necesitate, ci și o oportunitate extraordinară de a găsi noi strategii de dezvoltare. Împreună cu furnizorii, partenerii și clienții noștri, putem adopta soluții pentru a reduce impactul asupra mediului și pentru a proteja lumea în care trăim..

Proiectăm și dezvoltăm produsele noastre în mod responsabil

Optăm pentru hârtie și cerneluri ecologice
Hârtia folosită pentru a produce cărțile, planșele suport, materialele publicitare și broșurile noastre este fabricată exclusiv din fibre naturale, reciclabile, provenite din rețele de aprovizionare certificate și păduri gestionate conform standardelor stricte de mediu. Pentru tipărire, folosim preponderent cerneluri pe bază de apă, cu pigmenți și componente complet biodegradabile.

Reducem transportul de bunuri și manipularea logistică
Tipărim produsele noastre în Italia sau în Europa*, selectând, oricând este posibil, tipografiile cele mai apropiate de punctele de distribuție, pentru a reduce transportul și depozitarea produselor. De asemenea, acordăm o atenție deosebită dezvoltării ambalajelor care reduc dimensiunea, greutatea și volumul produselor. (* Unele dintre inserturile colecțiilor noastre provin din China, India sau Bangladesh).

Acordăm cea mai mare atenție designului ecologic al produselor noastre
Atunci când creăm și lansăm o nouă colecție, adoptăm cele mai inovatoare soluții și tehnologii pentru a combina eco-durabilitatea procesului de producție cu standardele de calitate și siguranță pe care le impun produsele noastre. Alegem materii prime din lanțurile de aprovizionare cu un impact redus asupra mediului și testăm ambalaje tot mai economice  și reciclabile. Ne propunem să înlocuim complet ambalajele din plastic cu cele din hârtie și carton pentru toate inserturile.

Optimizăm distribuția

Ne angajăm să îmbunătățim distribuția produselor noastre prin optimizarea timpului și a metodelor de expediere, cât și prin reducerea stocului și a excedentului de pe piață. Și dvs. ne puteți sprijini la economisirea de resurse valoroase, achiziționând numerele colecției de la același chioșc de ziare sau prin abonamente online! Procedând astfel, veți contribui la îmbunătățirea producției, distribuției și livrării colecțiilor noastre și la reducerea deșeurilor.

Gestionăm eficient stocurile nevândute, datorită ratelor scăzute de retur. În prezent, 75-80% din produsele pe care Hachette Fascicoli le distribuie la chioșcurile de ziare ajung să fie vândute.

Susținem economia circulară

Produse concepute pentru a rezista în timp
Realizăm produse menite să reziste și să fie apreciate pentru o lungă perioadă de timp, dar cu garanția ca, odată ce ciclul lor de viață este încheiat, să poată fi reciclate.

Să reciclăm împreună! Ajutorul dvs. este neprețuit!

Ambalajele noastre din hârtie și carton sunt 100% reciclabile. Ambalajele din plastic sunt aproape 100% reciclabile, însă e bine să verificați regulile impuse de autoritatea locală. Solicitați întotdeauna municipalității informații despre colectarea sel